Breaking News

Iron Butterfly: Έφυγε από τη ζωή ο Doug Ingle (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Doug Ingle, ο πρώτος τραγουδιστής και τελευταίο επιζών μέλος της αρχικής σύνθεσης του ροκ συγκροτήματος Iron Butterfly.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Doug Ingle πέθανε την περασμένη Παρασκευή 24 Μαΐου. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο γιος του, Doug Ingle Jr., ο οποίος έγραψε στο Facebook:

«Με βαριά καρδιά και μεγάλη θλίψη ανακοινώνω τον θάνατο του πατέρα μου Doug Ingle. Ο μπαμπάς "έφυγε" ειρηνικά την Παρασκευή το απόγευμα (24 Μαΐου), παρουσία της οικογένειας. Σ' ευχαριστώ μπαμπά που ήσουν πατέρας, δάσκαλος και φίλος. Λατρεμένες αναμνήσεις αγάπης θα κουβαλάω στις υπόλοιπες μέρες μου, προχωρώντας σε αυτό το ταξίδι της ζωής. Σ' αγαπώ μπαμπά»...


Οι Iron Butterfly ήταν αμερικάνικο συγκρότημα ψυχεδελικής και άσιντ ροκ μουσικής. Ο Doug Ingle ήταν το τελευταίο επιζών μέλος της αρχικής σύνθεσης του συγκροτήματος, που σχηματίστηκε στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια το 1966. 

Τα αρχικά μέλη της μπάντας ήταν ο Doug Ingle, ο Jack Pinney (ντραμς), ο Greg Willis (μπάσο) και ο Danny Weis (κιθάρα).

Μετά την υπογραφή μιας δισκογραφικής συμφωνίας, η σύνθεση του γκρουπ άλλαξε και περιλάμβανε τους Doug Ingle, Ron Bushy, Lee Dorman και Erik Brann. 

Το συγκρότημα ήταν περισσότερο γνωστό για την επιτυχία "In-A-Gadda-Da-Vida" (1968), την οποία συνέγραψε ο Ingle. Το κομμάτι από το ομότιτλο άλμπουμ ανέβηκε στο νούμερο 4 του top 10 των ΗΠΑ.


Ο Ingle συνέγραψε κι άλλες επιτυχίες για το συγκρότημα, όπως τα τραγούδια "Soul Experience", "In the Time of Our Lives" και "Easy Rider".


Ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος έφυγε από τους Iron Butterfly το 1971, ωστόσο έκανε περιστασιακές εμφανίσεις με το συγκρότημα όταν ήταν σε περιοδεία.

Μετά την αποχώρησή του από το συγκρότημα, ο Ingle είχε μία σύντομη συνεργασία με το γκρουπ "Stark Νaked and the Car Thieves".