Breaking News

Απέτυχε το πραξικόπημα στην Τουρκία - Δεκάδες νεκροί και συλλήψεις στρατιωτικών (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ανατροπή υπάρχει στην Τουρκία από τις πολύ πρωινές ώρες του Σαββάτου μετά το μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν και τον ξεσηκωμό των Τούρκων πολιτών.

Πραξικοπηματίες του στρατού προσπάθησαν να πάρουν την εξουσία, ωστόσο η Άγκυρα απάντησε με ισχυρή αντίσταση.

Ο Ερντογάν, που χαιρέτησε χιλιάδες οπαδούς του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, φαίνεται να ανακτά τον έλεγχο ενώ δήλωσε ότι οι προδότες θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ωστόσο η κατάσταση παραμένει ακόμη τεταμένη.

Σύμφωνα με το BBC, μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων:

 - 104 πραξικοπηματίες σκοτώθηκαν και 2.839 συνελήφθησαν. 

- Παράλληλα άλλοι 161 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 1.440 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους νεκρούς 41 αστυνομικοί και 47 πολίτες.

Δεν είναι επιβεβαιωμένο ακόμη ποιος βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στον Fethullah Gulen, έναν ισχυρό αλλά μοναχικό μουσουλμάνο κληρικό με έδρα τις ΗΠΑ. Ωστόσο, με δήλωσή του ο Gulen απέρριψε κάθε εμπλοκή του με τα γεγονότα, καταδικάζοντας "απερίφραστα την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία".


Νωρίτερα 17 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε μια επίθεση που έκανε στο Τμήμα Ειδικών Δυνάμεων στην Άγκυρα η ομάδα του στρατού που εμπλέκεται στο πραξικόπημα. Βουλευτές επιβεβαίωσαν μια έκρηξη από βόμβα στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Χάος επικράτησε στους δρόμους όταν πολίτες ξεσηκώθηκαν ενάντια στο πραξικόπημα και χαρακτηριστικό είναι ένα από τα βίντεο που ανέβηκε στο Twitter...