Breaking News

Εκατοντάδες μετασεισμοί στην Ιταλία - Αυξάνονται οι νεκροί (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εκατοντάδες μετασεισμοί έχουν συγκλονίσει τις πληγείσες περιοχές της κεντρικής Ιταλίας, παρεμποδίζοντας τις προσπάθειες αναζήτησης επιζώντων στα ερείπια, μετά τον φονικό σεισμό τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Μια ισχυρή δόνηση μεγέθους 4.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ την Πέμπτη το απόγευμα έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των σωστικών συνεργείων.

Περίπου 5.000 άνδρες των δυνάμεων διάσωσης αναζητούν επιζώντες με τη χρήση βαρέων μηχανημάτων ή ακόμη και με γυμνά χέρια.

Τουλάχιστον 268 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το BBC, και 400 τραυματίστηκαν, με περισσότερους από 300 να έχουν νοσηλευτεί σε νοσοκομεία, ενώ δεκάδες πιστεύεται ότι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια.


Τα χωριά που επλήγησαν περισσότερο είναι τα: Amatrice, Accumoli, Arquata del Tronto και Pescara del Tronto.

Οι περιοχές είναι συνήθως αραιοκατοικημένες, αλλά έχουν αυξήσει τον πληθυσμό τους αυτή την εποχή από τους τουρίστες που καταφτάνουν κάθε καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολες οι εκτιμήσεις για τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων.

Οι διασώστες λένε ότι εξακολουθούν να ελπίζουν για επιζώντες, καθώς το 2009 στα ερείπια του L'Aquila, όταν έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι, βρέθηκε επιζώντας τρεις ημέρες μετά το σεισμό.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews από το χωριό Amatrice.


Πληροφορίες από: BBC