Breaking News

Στοκχόλμη: Δεν πήγε να παραλάβει το Νόμπελ ο Dylan

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δεν παρευρέθηκε τελικά ο Bob Dylan το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη - όπως είχε πρόσφατα ενημερώσει τη Σουηδική Ακαδημία με επιστολή του - προκειμένου να παραλάβει αυτοπροσώπως το Νόμπελ Λογοτεχνίας με το οποίο τιμήθηκε.

Όπως αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος nobelprize.org, ο 75χρονος καλλιτέχνης έστειλε μακροσκελές μήνυμα για να ευχαριστήσει την Ακαδημία.

«Απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου προς τα μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας και σε όλους τους άλλους διακεκριμένους επισκέπτες. Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας, αλλά σας παρακαλώ θα ήθελα να γνωρίζετε ότι το πνεύμα μου είναι μαζί σας και ότι νιώθω μεγάλη τιμή που έλαβα ένα τέτοιου κύρους βραβείο» ανέφερε στο μήνυμά του ο Dylan.

Και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας είναι κάτι που ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ. Από νεαρή ηλικία έχω διαβάσει έργα εκείνων που κρίθηκαν άξιοι για μια τέτοια διάκριση όπως οι: Kipling, Shaw, Thomas Mann, Pearl Buck, Albert Camus και Hemingway. Αυτοί οι γίγαντες της λογοτεχνίας των οποίων τα έργα διδάσκονται σε σχολικές αίθουσες και "στεγάζονται" σε βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο. Δεν βρίσκω λέξεις για το πως νοιώθω που βρίσκομαι ανάμεσά τους».

Να σημειωθεί ότι η Σουηδική Ακαδημία, μετά την επιστολή που είχε στείλει ο τραγουδοποιός ότι δεν θα παραστεί στην τελετή, είχε ανακοινώσει ότι σέβεται την απόφασή του αλλά τόνισε ότι είναι "ασυνήθιστο" να μην πηγαίνει βραβευμένος με Νόμπελ στη Στοκχόλμη να παραλάβει το βραβείο αυτοπροσώπως.