Breaking News

Σήκωσε το Sudamericana η Chapecoense - Ράγισαν καρδιές στη Βραζιλία (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από τη συντριβή του αεροπλάνου με τους 77 επιβαίνοντες λίγο πριν την προσέγγισή του στο αεροδρόμιο της πόλης Medellin, της Κολομβίας, στα τέλη Νοεμβρίου 2016.

Ανάμεσα στους 77 επιβαίνοντες, οι 22 ήταν ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης Chapecoense, οι 28 σύντροφοι και τεχνικό προσωπικό, οι 22 δημοσιογράφοι και οι 9 μέλη του πληρώματος.

Μεταξύ των 6 διασωθέντων οι τρεις ήταν ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης ομάδας που ταξίδευε στο Medellin προκειμένου να παίξει στον τελικό του Copa Sudamericana, ενάντια στην ομάδα της Κολομβίας Atletico Nacional.

Αρχικά ο πρόεδρος της Atletico Nacional ζήτησε να απονεμηθεί το τρόπαιο της σημαντικότερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής στη Chapecoense και η πρότασή του έγινε πράξη καθώς λίγες ημέρες αργότερα, αποφασίστηκε και επίσημα από την Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Νοτίου Αμερικής.

Το πρώτο ματς της Chapecoense για τη νέα σεζόν διεξήχθη το Σαββατοκύριακο και ήταν ένα φιλικό  με την Παλμέιρας, που έληξε 2-2.

Οι επιζώντες του δυστυχήματος και οι συγγενείς των θυμάτων παρέλαβαν δακρυσμένοι το κύπελλο του Copa Sudamericana και καταχειροκροτήθηκαν από περίπου 20.000 οπαδούς τους.

Συγκλόνισε ο τερματοφύλακας Jakson Follmann ο οποίος με δάκρυα στα μάτια εμφανίστηκε καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.


Δείτε το βίντεο του Euronews.