Breaking News

Νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα - Πέρασε ξανά πάνω από την Ιαπωνία (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου τις πρώτες ώρες της Παρασκευής, λίγες ημέρες μετά την πυρηνική δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Σύμφωνα με το BBC, ο στρατός της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι ο πύραυλος έφτασε σε εκτιμώμενο υψόμετρο περίπου 770 χιλιομέτρων και ταξίδεψε 3.700 χιλιόμετρα πριν προσγειωθεί στη θάλασσα της νήσου Hokkaido της Ιαπωνίας.

Οι σειρήνες ακούστηκαν σε ολόκληρη την περιοχή, προειδοποιώντας τους ανθρώπους να καλυφτούν. Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα ανεχθεί τέτοια επικίνδυνη προκλητική δράση. «Αν η Βόρεια Κορέα συνεχίσει να "περπατάει" αυτό το μονοπάτι, δεν θα έχει λαμπρό μέλλον», πρόσθεσε στη δήλωσή του.


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson καταδίκασε, επίσης, τη νέα εκτόξευση, η οποία παραβίασε τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως συνέβη και στην τελευταία εκτόξευση, ο πύραυλος πέρασε πάνω από το βόρειο ιαπωνικό νησί Hokkaido, πριν πέσει στη θάλασσα του Ειρηνικού Ωκεανού. Ωστόσο, αυτή τη φορά άγγιξε μεγαλύτερο ύψος.