Breaking News

Ταϊλάνδη: Διασώθηκαν 4 παιδιά από το σπήλαιο (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τέσσερα παιδιά διασώθηκαν την Κυριακή από τα 12 συνολικά, που εγκλωβίστηκαν πριν 15 ημέρες στο πλημμυρισμένο σπήλαιο Tham Luang, στην επαρχία Chiang Rai της βόρειας Ταϊλάνδης, μετέδωσε το BBC.

Η επόμενη φάση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα το πρωί, δήλωσε ο κυβερνήτης της Chiang Rai, Narongsak Osottanakorn.

Νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής, είχε ξεκινήσει η επιχείρηση απομάκρυνσης των 12 παιδιών και του 25χρονου προπονητή τους. Την ανακοίνωση για την έναρξη της επιχείρησης έκανε στους δημοσιογράφους ο Osottanakorn, που τόνισε ότι οι έφηβοι είναι "πολύ έτοιμοι σωματικά και ψυχολογικά, όπως επίσης αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι".

Στην είσοδο της σπηλιάς παραμένουν πλέον μόνο οι ομάδες καταδύσεων, μαζί με ιατρούς και δυνάμεις ασφαλείας.

Οι διασώστες αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επικίνδυνη επιχείρηση την Κυριακή, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι θα αυξηθεί η στάθμη των υδάτων.

Νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα, πέθανε ένας 38χρονος δύτης, που μετέφερε φιάλες οξυγόνου στους εγκλωβισμένους. Στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ έβγαινε από το σύμπλεγμα σπηλαίων, έχασε τη ζωή του λόγω έλλειψης οξυγόνου....


Η έναρξη της επιχείρησης συνοδεύτηκε και με τη σχετική φωτογραφία που ανέβηκε στο Facebook, η οποία καταγράφει τους άνδρες διάσωσης να ενώνουν τα χέρια τους, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τη δύσκολη αποστολή τους.



Δείτε το σχετικό βίντεο του Euronews.