Breaking News

Κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα» για 7η φορά ο Lionel Messi (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν και της Αργεντινής Lionel Messi κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα - που απονεμήθηκε στον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς - για έβδομη φορά, που αποτελεί ρεκόρ, αυξάνοντας τη διαφορά από τον Cristiano Ronaldo (την κέρδισε πέντε φορές). Το θεσμό διοργανώνει το γαλλικό περιοδικό France Football.

Ο Lionel Messi είχε κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα το 2009, το 2010, το 2011, το 2012, το 2015 και το 2019.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, ο 34χρονος Αργεντινός σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου είχε βοηθήσει την Εθνική της χώρας του να κερδίσει το Copa America, ενώ έχει σκοράρει 40 γκολ το 2021: 28 για τη Μπαρτσελόνα, 4 για την Παρί Σεν Ζερμέν (όπου αγωνίζεται πλέον) και 8 για την Αργεντινή.

Η Χρυσή Μπάλα ψηφίζεται από 180 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο. Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου και της Πολωνίας Robert Lewandowski ήρθε δεύτερος, την τρίτη θέση πήρε ο μέσος της Τσέλσι και της Ιταλίας Jorginho και την τέταρτη ο Γάλλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης Karim Benzema.

Ο  Robert Lewandowski, ο οποίος σημείωσε 53 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις το 2021 για την Μπάγερν, τιμήθηκε με το βραβείο του επιθετικού της χρονιάς, ένα νέο βραβείο που ανακοινώθηκε μόνο λίγες ώρες πριν από την έναρξη της τελετής.

Ο  Gianluigi Donnarumma της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος βοήθησε την Ιταλία να κερδίσει το Euro, απέσπασε το βραβείο «Yashin Trophy» ως ο καλύτερος τερματοφύλακας. Κορυφαία ομάδα για το 2021 αναδείχθηκε η νικήτρια του Champions League, Chelsea.

Ο 19χρονος μέσος της Μπαρτσελόνα, Pedri, αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης κάτω των 21 ετών.

Δεκατέσσερις από τους 30 παίκτες, που είχαν επιλεγεί για τη Χρυσή Μπάλα, παίζουν αυτή τη στιγμή στην Premier League, επισημαίνει το BBC.

Η πρώτη δεκάδα:
  1. Lionel Messi (Paris St-Germain/Argentina)
  2. Robert Lewandowski (Bayern Munich/Poland)
  3. Jorginho (Chelsea/Italy)
  4. Karim Benzema (Real Madrid/France)
  5. N'Golo Kante (Chelsea/France)
  6. Cristiano Ronaldo (Manchester United/Portugal)
  7. Mohamed Salah (Liverpool/Egypt)
  8. Kevin de Bruyne (Manchester City/Belgium)
  9. Kylian Mbappe (Paris St-Germain/France)
  10. Gianluigi Donnarumma (Paris St-Germain/Italy)



Πληροφορίες από: BBC