Breaking News

BRIT Awards - Adele: Το πρώτο βραβείο «Καλλιτέχνης της Χρονιάς» ανεξαρτήτως φύλου - Η αφιέρωση στον πρώην σύζυγό της (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στα BRIT Awards 2022, που απονεμήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου στην «O2 Arena» του Λονδίνου, η Adele πήρε το πρώτο βραβείο του «Καλλιτέχνη της Χρονιάς» 
ανεξαρτήτως φύλου, καθώς οι διοργανωτές κατάργησαν στη φετινή απονομή τις κατηγορίες ανδρών και γυναικών.

Μετά την ακύρωση των εμφανίσεών της στο Λας Βέγκας, είχε ακολουθήσει το «σίριαλ» σχετικά με το αν η Adele θα παρευρεθεί ή όχι στην τελετή, καθώς φήμες την ήθελαν να έχει προβλήματα στη σχέση της με τον Rich Paul και να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τελικά, την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε επίσημα τη συμμετοχή της στα BRIT Awards...

Εκτός από το βραβείο «Καλλιτέχνης της Χρονιάς», η 33χρονη Αγγλίδα τραγουδίστρια, στιχουργός και συνθέτης, που κυκλοφόρησε το «Easy on Me» στα μέσα Οκτωβρίου του 2021, κέρδισε και το βραβείο «Τραγούδι της Χρονιάς», επικρατώντας απέναντι στο single «Bad Habits» του ισχυρού συνυποψήφιου Ed Sheeran.

Επίσης, απέσπασε το βραβείο «Άλμπουμ της Χρονιάς» για το «30», που κυκλοφόρησε στις 19 Νοεμβρίου 2021, περιέχοντας και το «Easy on Me».


Οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι θα απονείμουν «φυλετικά ουδέτερα» βραβεία σε Βρετανούς και διεθνείς καλλιτέχνες, απόφαση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Adele σχολίασε τις αλλαγές που έκανε η επιτροπή, καταργώντας τις κατηγορίες ανδρών και γυναικών.

Κρατώντας το βραβείο του «Καλλιτέχνη της Χρονιάς» ανεξαρτήτως φύλου, η Adele είπε χαρακτηριστικά:

«Καταλαβαίνω ότι αυτό το βραβείο έχει αλλάξει, αλλά μου αρέσει να είμαι γυναίκα καλλιτέχνης!».

H Adele είχε χωρίσει τον Απρίλιο του 2019 από τον Simon Konecki, με τον οποίο απέκτησε το 2012 τον μικρό Angelo.

Με δάκρυα στα μάτια, αφιέρωσε το βραβείο «Άλμπουμ της Χρονιάς» στο γιο της Angelo και στον πρώην σύζυγό της, τονίζοντας ότι «ο δίσκος τους αφορά πραγματικά».


Η Adele είχε δηλώσει ότι το άλμπουμ «30» είναι εμπνευσμένο από το διαζύγιο με τον πρώην σύζυγό της και πως ελπίζει - μέσα από αυτό - να δώσει απαντήσεις στο γιο της, όταν μεγαλώσει.

«Ο γιος μου έχει τόσες ερωτήσεις για μένα, που δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν ξέρω την απάντηση, όπως "Γιατί δεν μπορούμε να μένουμε ακόμα μαζί;" και "Γιατί δεν αγαπάς τον μπαμπά μου πια;". Θα έλεγα "Αγαπώ τον μπαμπά σου, απλώς δεν είμαι εpωτευμένη". Δεν μπορώ να το εξηγήσω σε ένα παιδί εννέα ετών», είχε τονίσει σε συνέντευξή της στο βρετανικό περιοδικό Vogue...

Δείτε στα βίντεο τα τρία βραβεία που κέρδισε.