Breaking News

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Οφείλουμε πολλά στους αστυνομικούς μας» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, επισκέφτηκε εκ νέου την  Κυριακή τους δύο αστυνομικούς στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, που τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε από τους θεράποντες γιατρούς για την κατάσταση της υγείας τους, ενώ νωρίτερα είχε επικοινωνία και με τους γονείς των αστυνομικών. Ο Υπουργός, κατά την έξοδο από το νοσοκομείο, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε ξανά με τον Αρχηγό τα δύο παλικάρια της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν τραυματιστεί. Χθες το βράδυ, έκαναν το καθήκον τους με αυτοθυσία, σώζοντας ανθρώπινες ζωές στους Αγίους Αναργύρους. Σήμερα είναι πολύ καλύτερα στην υγεία τους, έχουν χειρουργηθεί και είναι πολύ δυνατοί. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν κοντά τους. Σταθήκαμε στους ανθρώπους τους, στα αγαπημένα τους πρόσωπα, στις συζύγους αλλά και στους γονείς τους από την Καβάλα και τα Τρίκαλα. Μιλήσαμε μαζί τους, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από το χθεσινό περιστατικό βγαίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Η Ελληνική Αστυνομία δρα αποτελεσματικά απέναντι στο έγκλημα και όπως είχα και χθες το βράδυ τη δυνατότητα να διαπιστώσω, δρα αμέσως. Βρισκόμουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, σε μία δύσκολη γειτονιά, προκειμένου να δω πως πηγαίνουν τα μέτρα αστυνόμευσης. Παρακολούθησα ζωντανά, από τον ασύρματο της Αμέσου Δράσεως, τα τεκταινόμενα. Πιστεύω ότι οι Έλληνες γνωρίζουν και πρέπει να γνωρίζουν ότι οφείλουμε πολλά στους αστυνομικούς μας».

Κατά την πρώτη επίσκεψή του στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είχε δηλώσει:

«Μιλήσαμε με τους δύο αστυνομικούς μας, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι γιατροί μας ενημερώνουν ότι είναι εκτός κινδύνου. Θέλω να πω δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς γιατί έδρασαν με αυτοθυσία για να σώσουν τους πολίτες στα Πατήσια από τους δύο κακοποιούς. Πληροφορηθήκαμε τα νέα καθώς ήμασταν δίπλα στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, σε μια δύσκολη γειτονιά, όπου και εκεί ενισχύονται καθημερινά όλο και περισσότερο τα μέτρα αστυνόμευσης με σκοπό να στηριχθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Και πάλι ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς για τον επαγγελματισμό τους και την αποφασιστικότητα τους».