Breaking News

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ανακοίνωση εξέδωσε χθες το απόγευμα (25/8) η ΕΣΗΕΑ, μετά την αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στο άρθρο της Νεκταρίας Σταμούλη στο Politico, την οποία χαρακτήρισε «δημοσιογράφο του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τις εξελίξεις με αφορμή δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο. Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε ότι αποστολή των δημοσιογράφων είναι να ελέγχουν την κάθε εξουσία. Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, με ανακοίνωση της, τοποθετήθηκε για τα τελευταία γεγονότα. Η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει σταθερά και διαχρονικά ότι η προσπάθεια απαξίωσης δημοσιογράφων από τους εκάστοτε κυβερνητικούς παράγοντες και μάλιστα ακόμα και σε επίσημες δηλώσεις και έγγραφα προς την ΕΕ, αντιβαίνει στην συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ελευθερίας του Τύπου».

Ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε χθες (25/8), στο τέλος της ενημέρωσής του, αναφερόμενος σε προχθεσινή ανάρτησή του: «Σε σχέση με την χθεσινή αναφορά μου, στη δήλωσή μου, στην κυρία Σταμούλη, οφείλω να πω ότι ελέχθη καθ’ υπερβολή και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί παρά το  γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό δεν διαχωρίζει στα κείμενά της τις προσωπικές της εκτιμήσεις, τις οποίες και προφανώς δικαιούται να έχει από γεγονότα που αρκετές φορές όπως αναδεικνύεται είναι ανακριβή, όπως συνέβη και πρόσφατα».

Δείτε την προχθεσινή ανάρτησή του.