Breaking News

Στο έλεος της κακοκαιρίας Πολωνία και Βαλκάνια (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο χειμώνας αρχίζει να δείχνει τα «δόντια» του σε πολλές χώρες της Ευρώπης, με τις χιονοπτώσεις και τις καταιγίδες να προκαλούν σοβαρά προβλήματα.

Όπως μετέδωσε το Euronews, η σφοδρή χιονόπτωση στην Πολωνία έχει αφήσει χωρίς ρεύμα περισσότερους από 300.000 κατοίκους. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, οι χιονοπτώσεις και ο παγετός θα επικρατήσουν σχεδόν σε όλη τη χώρα τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη. Την ίδια στιγμή οι αρχές προειδοποιούν τους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 3.000 κλήσεις για απεγκλωβισμούς.

Στην Αλβανία, χιονοπτώσεις και καταιγίδες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Στα βορειοδυτικά της χώρας, χιλιάδες στρέμματα έχουν πλημμυρίσει μετά την άνευ προηγουμένου βροχόπτωση, ενώ αρκετά ποτάμια υπερχείλισαν. Επίσης, δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν, με τον στρατό να έχει βγει στους δρόμους για να βοηθήσει τους πληγέντες. 

Στα ανατολικά της Αλβανίας, ο παγετός επιτρέπει μόνο σε βαριά στρατιωτικά οχήματα να κινηθούν στους δρόμους, ενώ υπάρχουν και προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Δείτε το βίντεο του Euronews.